Wat met uitgebloeide akelei?

Knip geregeld dode bloemen uit de planten, dan bloeien ze veel langer en komen er steeds meer bloemen aan. Laat wel een of meer uitgebloeide bloemen zitten als je wilt dat de akelei zich uitzaait. Verwijder in het voorjaar het afgestorven blad. Vrij kort daarna zullen de eerste nieuwe scheuten alweer de grond uitkomen.

Hoeveel soorten akelei zijn er?

Akelei (Aquilegia) is een geslacht van kruidachtige, winterharde, vaste planten uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Er zijn ongeveer 120 soorten.

Hoe vaak bloeit akelei?

Vanaf eind april tot eind juni of juli bloeit deze voorjaarsbloeier met opvallende bloemen op ranke stengels. Als de uitgebloeide stengels blijven staan, zaait de akelei zichzelf uit. Hierdoor ontstaat er elders in de tuin een nieuwe plant. De vaste plant wordt tussen de 40 en 80 cm hoog.

Welke planten combineren met akelei?

Akelei kan goed gecombineerd worden met Paeonia, Euphorbia, Erysimum ‘Bowles Mauve’, Dicentra spectabilis.

Hoe ziet een akelei eruit?

Hoe ziet de Akelei eruit? De plant zelf ziet er niet heel spectaculair uit, maar de opvallende, geknikte bloemen met de vijf opvallend gepunte kroonblaadjes en de drielobbige bladeren maken dat dubbel en dwars goed. De bloeitijd is ongeveer van april tot juli.

Kun je akelei stekken?

Het vermeerderen van akeleien kan door scheuren in het najaar; zaaien in de nazomer in de volle grond, of in potten in het vroege voorjaar onder glas. Als je in het voorjaar zaait, houd er dan rekening mee dat veel akelei-soorten koudekiemers zijn.

Hoe ziet Akelei eruit?

Waar komt de Akelei vandaan?

De wilde akelei (Aquilegia vulgaris) is een 45-60 cm hoge vaste plant uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). De soort is zeer zeldzaam in Zuid-Limburg, maar komt elders verwilderd meer voor.

Hoe groot wordt Akelei?

De plant wordt 45-60 cm hoog, bloeit van mei tot juli en is o.a. verkrijgbaar in paarsblauw, roodpaars, blauw, wit en roze. Aquilegia alpina – Alpen akelei: Deze variant komt oorspronkelijk uit de Alpen.

Hoe lang bloeit Ridderspoor?

Riddersporen (Delphinium) kunnen echt de blikvangers van een border zijn. De lange, volle trossen zorgen voor veel kleur van juni tot augustus en geven een verticaal accent aan de beplanting. Uniek aan ridderspoor is wel de echt blauwe variëteit. Maar er zijn ook witte en roze varianten van ridderspoor.

Hoe moet je akelei zaaien?

Begin met zaaien van februari t/m april in een zaaibakje met goede stek/kweek aarde. Dun zaaien en bedekken met circa 0,5 cm stek/kweek grond. Lichtjes aandrukken en vochtig houden. De zaden het liefst wegzetten in een koele broei- of tuinkas.

Waar komt de akelei vandaan?