Wat is een goede appelboom?

Ouderwetse rassen zoals ‘Notarisappel’ en ‘Goudreinette’ groeien uit tot metershoge bomen die veel ruimte innemen. Ze worden als hoogstamboom (180 cm) gekweekt. Is de ruimte beperkt, kies dan een halfstam (120 cm) fruitboom. In een kleine tuin is een laagstam (40 cm) of leivorm ideaal.

Hoe groot kan een appelboom worden?

De habitus van de appelboom kan sterk verschillen. Zoals bij vele fruitsoorten zijn ze verkrijgbaar in laagstam, halfstam en hoogstam waardoor de hoogte al snel van 2 meter tot 8 meter kan veriëren. Hoogstammen dragen pas na gemiddeld 8 jaar vruchten maar vanaf dan leveren ze al snel 100 kg appelen op.

Wat is een halfstam?

Bij een halfstam fruitboom is het zo dat de stam ongeveer één meter lang is. De takken beginnen dan ook relatief laag bij de grond. Aan de verdikking op de stam ter hoogte van een meter herken je de plaats waar de takken geënt zijn. De halfstam fruitbomen worden gemiddeld genomen tussen de drie en vijf meter hoog.

Welke appelbomen zijn Zelfbestuivend?

De ‘Elstar’ is een zelfbestuivende boom. Je hoeft dus geen tweede appelboom te planten. Wel is het zo dat deze fruitboom meer vruchten geeft als je er een kruisbestuiver bij in de buurt plant.

Waar koop ik een appelboom?

Bomenenzo.nl – Appelbomen, appelbomen kopen, appelboom. Smul van verrukkelijke zelfgegroeide appels. Met een appelboom in je tuin kun je je eigen appels uit de boom plukken met een heerlijk zoete smaak. Al onze appelbomen kun je kopen in de maten hoogstam, halfstam en laagstam.

Hoe oud kan een appelboom worden?

Mogelijk wordt een hoogstam appel zo rond de 100 jaar. Het is ook afhankelijk van de soort, er bestaan zwakke groeiers en hele sterke groeiers.

Hoeveel plaats heeft een appelboom nodig?

Voor het planten Om te weten hoeveel ruimte een boom nodig heeft, is het goed om te kijken naar de kroondiameter van de volwassen versie van die boom. Dat is voor een pruimenboom bijvoorbeeld 6 meter en voor een appelboom ligt dit zelfs tussen de 10 en 12 meter.

Wat is het verschil tussen hoogstam en halfstam?

Fruitbomen zijn doorgaans in drie verschillende formaten verkrijgbaar; laagstam, halfstam en hoogstam fruitbomen. Bij laagstam is de stam ongeveer 50 centimeter en bij hoogstammen ongeveer 180 centimeter hoog. De stam van een halfstam fruitboom is ongeveer 1 meter hoog. Daar beginnen de eerste takken.

Wat is een halfstam appelboom?

Een halfstam begint bij 150 centimeter en wordt net zoals de hoogstam een grote gevulde Appelboom. Tot slot de laagstam variant en deze wordt niet voor niets ook wel struikvormen genoemd. De stam van een laagstam fruitboom is meestal rond de 50 centimeter hoog en wordt niet hoger dan 4 meter.

Is Golden Delicious Zelfbestuivend?

Deze appelboom wordt ongeveer 5 meter hoog en is een zelfbestuiver. Je hebt dus geen andere boom nodig om appels aan de boom te krijgen.