Wat is de geboorteplaats van Paul van Loon?

Geleen, Netherlands
Paul van Loon/Place of birth

Hoeveel boeken heeft Paul van Loon verkocht?

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft drie Gouden Boeken gekregen voor zijn serie over Dolfje Weerwolfje. Een Gouden Boek is een prijs die een schrijver krijgt als er meer dan 75.000 boeken zijn verkocht. Paul van Loon krijgt de prijzen voor de boeken Dolfje Weerwolfje, SuperDolfje en Weerwolfnachtbaan.

Hoe oud is de schrijver Paul van Loon?

66 years (April 17, 1955)
Paul van Loon/Age

Hoe heet Paul van Loon?

Paul van Loon
Volledige naam Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria van Loon
Geboren 17 april 1955
Geboorteplaats Geleen
Land Nederland

Wat was het debuut van Paul van Loon?

Zijn doorbraak was De griezelbus (1991). In de afgelopen jaren heeft hij meer dan 50.000 brieven van jonge lezers ontvangen. Sinds 1993 is er praktisch elk jaar een boek van Paul van Loon bij de favorieten van de Nederlandse Kinderjury.

Wat was het eerste boek van Paul van Loon?

In 1983 verscheen zijn eerste boek Boven op tante Agaat. Sindsdien heeft Paul een kleine honderd boeken geschreven, waaronder de series Dolfje Weerwolfje, De Griezelbus en Leeuwenkuil.

Hoeveel boeken heeft Paul van Loon geschreven over Dolfje Weerwolfje?

Dolfje Weerwolfje is een Nederlandse kinderboekenserie van Paul van Loon. De serie begon in 1996 en telt inmiddels 23 boeken in de reguliere reeks en een aantal speciale boeken.

Welke prijzen heeft Paul van Loon?

Leespluim
Paul van Loon/Awards

Hoe oud is de vrouw van Paul van Loon?

66 jaar (17 april 1955)

Heeft Paul van Loon een prijs gewonnen?

Hoeveel boeken heeft Paul van Loon?

Sindsdien heeft Paul een kleine honderd boeken geschreven, waaronder de series Dolfje Weerwolfje, De Griezelbus en Leeuwenkuil. In 1997 schreef hij het Kinderboekenweekgeschenk Lycdrop. De meeste van zijn boeken worden geïllustreerd door Hugo van Look.

Hoeveel boeken zijn er van Raveleijn?

Raveleijn is een boek dat het verhaal vertelt van de magische stad Raveleijn. Het verhaal in dit boek vormt de basis voor alle uitingen van het ‘merk’ Raveleijn, zoals de televisieserie en de parkshows. Het is geschreven door Paul van Loon en werd in april 2011 uitgegeven door Leopold….Raveleijn (boek)

Raveleijn
Prijs € 17,50
Boeken