Wat doet chocolade als je ongesteld bent?

Weetjes over menstruatie-eetbuien Veel vrouwen verlangen vooral naar chocolade. Dit komt omdat chocolade magnesium bevat. Dit is een stof waar veel vrouwen tekort aan hebben. Chocolade bevat ook fenylethylamine; een stofje dat een rol speelt bij het aanmaken van serotonine.

Wat eten bij pijnlijke menstruatie?

Eten tegen menstruatiepijn: deze dingen helpen echt!

 1. Basilicum. Niets lekkerder dan een overloaded bord pasta als je ongesteld bent.
 2. Broccoli (en andere ijzerrijke producten) Niet vooruit te branden tijdens je menstruatie?
 3. Zeewier. Ha, dat lees je goed!
 4. Warme thee.
 5. Asperges.
 6. Cacao.

Wat drinken bij menstruatiepijn?

Cafeïne verhoogt de hoeveelheid oestrogeen. Hierdoor kunnen PMS-klachten verergeren. Als je tijdens je menstruatie minder thee, koffie en cola drinkt en minder chocolade eet, heb je minder last van gevoelige borsten. Alcohol vergroot de kans op een depressief gevoel en hoofdpijn.

Waarom helpt chocolade?

Cacao vermindert de hoeveelheid slechte cholesterol en doet de goede cholesterol stijgen, waardoor het risico op cardiovasculaire ziektes mogelijk daalt. De flavonoïden in donkere chocolade kunnen de huid beschermen tegen schade door de zon.

Heb je meer calorieen tijdens menstruatie?

Je lichaam verbrandt gedurende enkele dagen voor en/of tijdens je menstruatie 100-300 calorieën extra. Het is dus een kwestie om niet toe te geven en je gezonde voedingsschema niet te verpesten terwijl je ongesteld bent.

Heeft dieet invloed op menstruatie?

Als je een heel streng dieet volgt en veel gewicht verliest, kunnen je menstruatieperiodes onregelmatig worden en zelfs helemaal uitblijven. Neem in dat geval contact op met je huisarts of gynaecoloog.

Wat helpt tegen menstruatie kramp?

In het kort

 • Als je ongesteld bent of bijna wordt, kun je pijn en krampen hebben in je onderbuik.
 • Het is vervelend, maar kan geen kwaad.
 • Wat helpt is ontspannen: door rust, een warme kruik, bad, massage of oefeningen.
 • Neem zo nodig een pijnstiller.
 • De pil kan de pijn ook minder maken.

Wat eten en drinken tijdens menstruatie?

Uit voorzorg kunnen vrouwen tijdens de menstruatie vaker ijzerrijk voedsel eten, zoals vlees, peulvruchten en groene bladgroenten. Vegetarische & veganistische vrouwen, let op: het lichaam kan ijzer van vlees gemakkelijker gebruiken dan dat van plantaardig voedsel.

Welke Thee is goed voor menstruatie?

Kamillethee Thee is sowieso fijn om te drinken als je ongesteld bent, maar kamillethee vermindert ook de pijn die je voelt wanneer je kramp hebt. Ook citroenmelisse, venkel en marjolein staan bekend als rustgevende kruiden. Tip: begin een week voordat je ongesteld wordt al met een of twee koppen thee per dag.

Welk fruit helpt tegen menstruatiepijn?

Maar door nog meer water te drinken tijdens deze tijd van de maand kan het helpen tegen de opgeblazen buik en krampen. Als je geen fan bent van de smaak, probeer het te infuseren met verschillende fruit soorten en kruiden, zoals citroen, aardbei, en munt.

Is chocolade slecht voor je?

Het wordt afgeraden om meer chocolade te eten om hart- en vaatziekten te voorkomen. Naast gunstige stoffen bevat chocolade namelijk ook veel verzadigd vet. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten juist. Ook zitten er veel calorieën in chocolade.

Waarom is pure chocolade goed voor je?

Rond pure chocola hangt een zweem van gezondheid. Dat komt door de antioxidanten in de cacao, de flavonoïden. Uit onderzoek blijkt dat de specifieke flavonoïden in cacao (flavanolen) een gunstig effect hebben op hart en bloedvaten en diabetes zouden kunnen voorkomen.