Waarom Tandheelkunde in Nijmegen?

Je kiest voor de opleiding Tandheelkunde als je tandarts wilt worden. Het oplossen van tandheelkundige problemen vereist veel vaardigheden. Ook de relatie tussen tandarts en patiënt is tegenwoordig onderwerp van onderwijs en onderzoek. De Tandheelkunde maakt deel uit van de totale gezondheidszorg voor de bevolking.

Hoeveel plekken Tandheelkunde Nijmegen?

Een opleidingsplaats voor Tandheelkunde in Nijmegen kun je alleen verkrijgen door succesvolle deelname aan de selectieprocedure. Het aantal beschikbare opleidingsplaatsen voor eerstejaars studenten is 67.

Wat voor opleiding heb je nodig voor tandarts?

Om tandarts te worden volg je de universitaire opleiding Tandheelkunde. De duur van de opleiding is 6 jaar: 3 jaar bachelor en 3 jaar master. Na afronding van de master kun je je laten inschrijven in het BIG-register.

Welke vakken heb je nodig voor tandheelkunde?

Studieprogramma en vakken

  • De beroepsopleiding tot tandarts (technische scholing, radiologie, tandheelkundige theorie en relevante medische, biologische en gedragswetenschappelijke kennis)
  • Wetenschappelijke scholing (medisch-biologische achtergrond, ervaring opdoen met wetenschappelijk onderzoek)
  • Een keuzegedeelte.

Waar kan je tandheelkunde studeren in Belgie?

Uitgeloot, supergemotiveerd en in staat om het Vlaamse toelatingsexamen te halen dan kun je de studie tandheelkunde in België doen. Rond de 77 Nederlandse jongeren studeren er anno 2018, 63 in Leuven en 14 in Gent.

Wat voor opleiding heb je nodig voor tandartsassistente?

De opleiding tot tandartsassistent bestaat uit een generiek deel en een beroepsspecifiek deel. Tot het generieke deel behoren de verplichte vakken Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan en burgerschap.

Hoe word je implantoloog?

Implantoloog

  1. Een implantoloog is een tandarts die zich bezig houd met het plaatsen van implantaten ter vervanging van tanden en kiezen die verloren zijn gegaan.
  2. Na de opleiding tandheelkunde kan er aan de universiteit ACTA een driejarige postacademische opleiding “Implantologie en Prothetiek” gedaan worden.