Waarom stopweek bij de pil?

De stopweek is bedacht om de cyclus met de anticonceptiepil zo veel mogelijk op de natuurlijke cyclus te laten lijken en een bloeding hoort daar (helaas) nou eenmaal bij. Bovendien zien veel vrouwen ‘even stoppen’ als een maandelijkse check of het lichaam nog goed werkt en of ze niet zwanger zijn.

Wat gebeurd er als je de pil te lang doorslikt?

Volgens onderzoek is er niet meer risico als je meerdere strips achter elkaar gebruikt zonder pauze. Toch zijn er ook organisaties die waarschuwen voor het doorslikken van de pil. De reden: je hebt een grotere kans op tussentijdse bloedingen en bijwerkingen als een opgeblazen gevoel. Maar gevaarlijk is het dus niet.

Wat als je diarree hebt met de pil?

WAT MOET IK DOEN BIJ BRAKEN OF DIARREE Braken of waterdunne diarree kan de betrouwbaarheid van de pil in gevaar brengen. Wanneer u binnen drie uur na het innemen van de pil moet braken of last heeft van waterdunne diarree, neem dan enkele uren later een nieuwe pil in uit een reservestrip.

Kan je zwanger worden als je de pil door slikt?

Als je de pil doorslikt, is de kans in de stopweek minder groot dat je zwanger wordt. Dit is ook absoluut een fabel. De kans is even groot als wanneer je een stopweek inlast (als je een stopweek inlast, ben je namelijk ook gewoon veilig).

Kan je zomaar beginnen met het slikken van de pil?

Omdat je menstruatie nĂ¡ het stoppen met de pil opnieuw (een beetje) ontregeld kan zijn, hoef je in dit geval niet te wachten tot de eerste dag van jouw menstruatie. Je kunt dus gewoon de huisarts bellen voor een recept om opnieuw te beginnen met de pil. Maak de hele pilstrip af en las een stopweek in.

Is het veilig om de pil door te slikken?

Het is per persoon verschillend wanneer er een doorbraakbloeding komt, dus dit kun je het beste zelf even uitproberen. Je hoeft je dus echt geen zorgen te maken: de pil doorslikken is hartstikke veilig. Je bent dan nog steeds beschermd tegen een zwangerschap en het is ook niet schadelijk voor je gezondheid.

Hoeveel pillen zitten er op een strip?

Soorten anticonceptiepil en betrouwbaarheid Er zijn verschillende soorten pillen. Het verschil zit in de hoeveelheid hormonen die erin zit en de onderlinge verhouding tussen de hormonen. Meestal zitten er 21 pillen in een strip. Daarna volgt de pauzeweek.

Hoe lang duurt het voordat de pil is opgenomen in je lichaam?

Vanaf wanneer werkt de pil? Begint u de pil te slikken op de eerste dag van de menstruatie, dan bent u meteen tegen zwangerschap beschermd. Als u op een andere dag begint, werkt de pil nog niet meteen. U moet dan nog 7 dagen een extra voorbehoedmiddel gebruiken, zoals een condoom.

Is de pil nog veilig als je hem doorslikt?

Is het erg als je 1 keer de pil vergeet?

Neem de vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Je bent dan tegen zwangerschap beschermd. Extra maatregelen, zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig.

Kan je zwanger worden als je de pil gebruikt?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%. De meeste pillen bevatten 21 pillen per strip.

Wat moet je doen als je de pil bent vergeten?

Neem de laatst vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Maak de strip af. Gebruik de komende 7 dagen wel een condoom als je seks hebt. Heb je de pil weer 7 dagen achter elkaar geslikt, dan ben je weer beschermd.