Waar werkt tea tree olie voor?

Tea Tree olie is een essentiële olie met een antiseptische werking op schimmels, bacteriën en virussen. Dit betekent dat de olie de schimmels, bacteriën, en virussen doodt! Zo kun je deze olie dus bijvoorbeeld gebruiken bij voetschimmels, kalknagels, waterpokken, griep en verkoudheid.

Wat kan ik doen met tea tree oil?

Tea tree olie desinfecteert, bestrijdt infecties, versnelt wondgenezing, vermindert pijn, bestrijdt effectief bacteriën, schimmels en virussen. En dat alles is door vele wetenschappelijke studies bevestigd.

Kan tea tree olie in je haar?

De olie is uitstekend voor de gezondheid van haar en hoofdhuid, helpt beschadigd haar te behandelen en te herstellen tegen milieuschade.

Wat is een goede tea tree olie?

De pure tea tree olie van Chi is 100% biologisch. Deze olie wordt verkregen via stoomdestillatie van de bladeren en jonge twijgen van de Melaleuca alternifolia (Tea Tree boom) uit Australië. De beste tea tree olie komt uit Australië, omdat de kwaliteit van de olie daar door strikte overheidsregels wordt beschermd.

Wat kun je met tea tree olie?

Uit de naalden van de boom wordt de goudgele olie gehaald. Deze theeboomolie of tea tree oil bevat terpinen-4-ol, alpha-terpineol en alpha-pinene; deze ingrediënten staan bekend om hun antibacteriële, schimmeldodende en zelfs parasietdodende werking (dus ook de demodexmijt die bij rosacea problemen veroorzaakt).

Hoe snel werkt tea tree oil?

Puistjes, acne en mee-eters Als het goed is, zie je de volgende dag al resultaat. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Kruidvat Originals Tea Tree Behandelingsolie. Ook kun je je gezicht stomen. Neem een kom of teiltje met heet water en doe hier een paar druppels tea tree olie in.

Hoeveel druppels tea tree olie in bad?

In bad: Voeg een aantal druppels (ongeveer 10) toe aan het warme badwater. Vervolgens kan je heerlijk ontspannen in bad liggen. De Tea Tree zal op deze manier zorgen voor een verlichting van spierpijn en reumatische pijnen, verlicht ademhalingsproblemen en een genezende werking bij huiduitslag en eczeem.

Is tea tree oil goed voor je huid?

Tea tree olie staat bekend om zijn bacteriedodende en ontstekingsremmende werking. Je kunt tea trea olie voor verschillende doeleinden gebruiken: Puistjes, acne en mee-eters. Als toevoeging aan je (voeten)bad)

Kan tea tree olie kwaad?

Langdurig gebruik van de pure olie op de huid kan huidirritatie veroorzaken. Overgevoeligheidsreacties komen voor (netelroos, blaasjes, oedeem). Tea tree bezit een lage toxiciteit en kan op wondjes puur worden gebruikt.

Hoe vaak tea tree olie gebruiken?

Breng 2 keer per dag een paar druppels tea tree olie aan op de geïnfecteerde huid en herhaal dit ongeveer 6 maanden lang. De olie kan de symptomen van voetschimmel met zo’n 60% procent verminderen. Last van een holteontsteking? Maak een pan met kokend heet water en doe er een paar druppels olie bij.

Hoe tea tree olie gebruiken bij kalknagels?

Dit middel tegen schimmelnagels bevat antibacteriële en antiseptische eigenschappen, waarmee de schimmels tegen worden gegaan. Het is de bedoeling dat je twee theelepels van de Tea Tree Olie mengt met 200 milliliter water. Met een wattenstaafje kun je dit mengsel vervolgens op je schimmelnagel(s) smeren.

Hoe vaak tea tree olie gebruiken piercing?

Dankzij de handige druppeldop kun je de tea tree-olie gemakkelijk doseren. Meng een paar druppels met water of olie en breng het mengsel aan op de huid. Herhaal dit 1 tot 3 keer per dag, totdat de ontsteking is verdwenen.