Kebaikan dan keburukan Internet kepada masyarakat?

Kebaikan dan keburukan internet kepada masyarakat. Kebaikan dan keburukan internet kepada masyarakat. Internet merupakan teknologi asas dalam pembangunan teknologi maklumat. Kini, internet merupakan salah satu saluran rangkaian penghubung dunia yang telah mengecilkan dunia. Dunia tanpa sempadan dimungkinkan dengan adanya jaringan internet ini.

Antara keburukan Internet terhadap pelajar?

Antara keburukan internet terhadap pelajar ialah mereka bebas melayari laman web tanpa kawalan kerana internet dikatakan dunia tanpa sempadan. Bahan-bahan lucah sering menjadi kegilaan remaja kerana dapat dilayari tanpa kawalan.

Sama seperti Internet, Ia mempunyai kebaikan dan keburukan?

Sama juga seperti internet, ia juga mempunyai kebaikan dan juga keburukan jika menggunakannya terlalu kerap ia akan mengakibatkan ketagihan. Antara kebaikan penggunaan internet kepada pelajar ialah melalui internet, kita akan menerima maklumat dengan mudah dan pantas. Carian maklumat juga tidak dihadkan. Maklumat carian juga bukan sahaja dalam

Di sebalik kecanggihan Internet terhadap pelajar?

Di sebalik kecanggihan internet yang banyak memberikan kebaikan selaras dengan perkembangan semasa namun banyak juga keburukan yang boleh didapati di internet yang boleh meracuni minda pelajar masa kini. Antara keburukan internet terhadap pelajar ialah mereka bebas melayari laman web tanpa kawalan kerana internet dikatakan dunia tanpa sempadan.

Apakah Internet mempunyai keburukan sendiri terhadap saya sebagai remaja?

Berdasarkan huraian-huraian diatas, terbuktilah bahawa penggunaan internet mempunyai kebaikan dan keburukannya sendiri terhadap saya sebagai remaja. Internet yang merupakan sebuah penciptaan teknologi tercanggih perlulah digunakan sesuai keperluan dan kemaslahatan agar tiada sesiapa pun yang akan mendapatkan keburukan daripada menggunakannya.

Salah satu kebaikan Internet kepada saya sebagai seorang remaja?

Salah satu kebaikan penggunaan internet kepada saya sebagai seorang remaja ialah saya dapat mengakses maklumat-maklumat cukup pantas hanya dengan satu klik sahaja pada laman carian Google. Maklumat carian bukan sahaja muncul dalam bentuk teks, tetapi juga dalam bentuk grafik, audio dan animasi.