Kan Renovlies over behang?

Door je muren af te werken met renovlies geniet je van een glad en naadloos resultaat. Maar wat moet je doen met het huidige behang op de muren? Kan renovlies over oud behang of niet? Het antwoord is: nee, voor het beste resultaat raden we altijd aan om oud behang te verwijderen.

Welke verf kan over behang?

Er kan simpelweg latex muurverf gebruikt worden voor het behang verven. Wanneer er latex gebruikt gaat worden is het wel nodig dat het behang goed vastgelijmd en dus stevig bevestigd aan de muur is. Een andere leuke mogelijkheid is om krijtverf te gebruiken om uw behang mee te schilderen.

Welke lijm voor Renovatievlies?

Als lijm hebben we vliesbehanglijm van Copagro gebruikt, dit is lijm waarbij je het behang eventueel later nog kunt verwijderen. Je kan ook glasweefsellijm gebruiken maar daarbij is het dan ook weer quasi onmogelijk -en niet de bedoeling- om later het behang te verwijderen.

Welk behang op hout?

Op een gladde houten wand is glasvezelbehang goed aan te brengen. Gelakt of geverfd hout kun je eerst licht opschuren en goed reinigen met een ontvettend schoonmaakmiddel.

Kun je over vliesbehang schilderen?

Ook voor glasvezel, vliesbehang en normaal behang geldt dat er met latexverf overheen geschilderd kan worden. Het is bij alle behangsoorten wel zo dat het behang goed bevestigd moet zijn. Als dat niet het geval is, is er kans dat het behang gaat loslaten na het verven met latex.

Welk behang kun je verven?

Behangpapier werk je het beste af met een watergedragen muurverf. Dat kan in principe elke muurverf naar keuze zijn. Kies je voor een lichte verfsoort en is het behang vrij donker van kleur, houd er dan rekening mee dat je meerdere lagen nodig zult hebben voor een dekkend resultaat.

Kun je over behang Structuurverf verven?

Hoewel we het niet adviseren en het eenkleine moeite is om het behang te verwijderen kan je structuurverf aanbrengen op behang. Dat gaat alsvolgt: Maak het behang goed schoon. Zorg dat het behang goed verlijmt zit aan de ondergrond en je kunt aan de slag. Zo kun je structuurverf op veel ondergronden plaatsen.