Hoe ziet het begin van krentenbaard eruit?

In het begin heb je last van rode vlekjes en bultjes op de huid. De vlekjes en bultjes komen meestal voor rondom de neus en de mond, maar door verspreiding kan krentenbaard ook op andere lichaamsdelen ontstaan (bijvoorbeeld op de armen en benen). De bultjes ontwikkelen zich tot blaasjes gevuld met geel vocht (pus).

Hoe begint krentenbaard kind?

Krentenbaard begint vaak op een plaats waar de huid al beschadigd is (een schaafplekje, krabplekje of eczeem). Er ontstaan enkele wondjes, rode plekjes en soms blaasjes met gele pus.

Hoe lang duurt het voordat krentenbaard weg is?

Meestal zie je dus geen blaren, maar oppervlakkige schaafwondjes. In principe gaat krentenbaard na één tot drie weken vanzelf over.

Hoe krijg je impetigo?

Meestal wordt de bacterie overgedragen via handen of besmet speelgoed; soms ontstaat de besmetting via hoesten of niezen. Je loopt grotere kans om impetigo op te lopen als je last hebt van eczeem, omdat dit je huid gevoeliger maakt voor infecties. Kinderen krijgen vaker te maken met impetigo dan volwassenen.

Hoe krijg je een krentenbaard?

Door hoesten, niezen en praten, komen kleine druppeltjes met de bacterie in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken. Het vocht dat in de blaasjes zit, is erg besmettelijk. Door aan de plekken te zitten, komt de bacterie op de handen.

Wat lijkt er op krentenbaard?

De infectie ontstaat meestal rond de neus of mond, maar kan op het hele lichaam voorkomen. Als een blaasje of plekje kapot gaat, ontstaat er een korstje. Zo’n korstje lijkt op een krent. Als je veel korstjes hebt rond de mond, dan lijkt het alsof je een baard van krenten hebt.

Is krentenbaard een kinderziekte?

Krentenbaard is een erg besmettelijke kinderziekte en komt het meest voor bij kinderen jonger dan 12 jaar, omdat hun afweersysteem nog niet volledig ontwikkeld is. Volwassenen kunnen het ook nog krijgen, maar dit komt weinig voor.

Hoelang duurt krentenbaard met zalf?

De arts bepaalt hoelang uw kind dit medicijn moet gebruiken. Meestal duurt een kuur 1 tot 2 weken. Neem contact op met de arts als dit medicijn niet werkt of als de ziekte zich uitbreidt.

Waardoor krijg je een krentenbaard?

Krentenbaard is een bacteriële huidinfectie die meestal wordt veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus aureus maar ook veroorzaakt kan worden door groep-A-streptokokken. De infectie komt merendeels voor bij jonge kinderen en resulteert in bultjes en blaasjes, voornamelijk in het gezicht.

Waar krijg je krentenbaard?

Krentenbaard begint vaak op een plaats waar de huid al beschadigd is (een schaafplekje, krabplekje of eczeem). Er ontstaan enkele wondjes, rode plekjes en soms blaasjes met gele pus. Deze ontstoken plekjes kunnen samenvloeien en zich uitbreiden. Een opengebarsten blaasje droogt in.

Wat te doen bij impetigo?

In milde gevallen wordt impetigo behandel met een bacteriedodende crème of zalf. Voorbeelden daarvan zijn fucidine crème, chloorhexidine crème, Bactroban zalf (mupirocine). Ook andere producten met antibacteriële eigenschappen kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld honingzalf of betadinezalf of betadine-scrub.

Hoe gevaarlijk is krentenbaard?

Meestal wordt krentenbaard veroorzaakt door de huidbacterie staphylococcus aureus en deze is ook voor jou niet gevaarlijk.