Hoe kom je aan witte vloed?

Witte vloed wordt meestal veroorzaakt door een vaginale schimmelinfectie. De schimmel Candida albicans veroorzaakt de meeste vaginale schimmelinfecties. Elke vrouw heeft vaginale bacteriën en schimmels die voor een gezonde vagina zorgen. Dit noemen we ook wel de vaginale flora.

Wat is de witte vloed?

De wand van de vagina en de baarmoederhals maken vocht en slijm en af en toe komt daar wat van naar buiten. Een andere naam voor vaginale afscheiding is ‘witte vloed’. Normale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig en witachtig.

Wat betekent veel witte afscheiding?

Witverlies, ook vaginale afscheiding of leukorroe genoemd, is een natuurlijke slijmafscheiding uit de vagina. Die witte of doorzichtige secreties met kleverige textuur komen voor tijdens het volledige vruchtbare leven van de vrouw, van enkele jaren vóór de eerste menstruatie tot de menopauze.

Wat als je afscheiding zuur ruikt?

Je vagina ruikt zuur of muf Dit kan mogelijks wijzen op Trichomonas. Trichomonas (of trichomoniasis) is een soa die eenvoudig te behandelen is. De soa wordt veroorzaakt door een besmetting met een parasiet na seksueel contact.

Wat is brokkelige afscheiding?

Een schimmelinfectie geeft meestal de volgende klachten: toegenomen afscheiding, branderigheid bij plassen, vulvaire jeuk en pijn bij het vrijen. Karakteristiek is de brokkelig-witte (kwarkachtige) afscheiding, die niet stinkt. Een schimmelinfectie is geen seksueel overdraagbare aandoening en kan goed worden behandeld.

Wat te doen tegen waterige afscheiding?

Gaat de toegenomen waterige afscheiding gepaard met een geelgroene kleur en een onaangename geur? Dan kan dit wijzen op de soa trichomoniasis. Neem bij het vermoeden van een soa contact op met je huisarts. Hij kan dit laten onderzoeken en wanneer nodig een medicijn voorschrijven.

Wat wordt verstaan onder abnormale afscheiding?

Maar wat is abnormale afscheiding? Dat weet u zelf vaak als geen ander. Het is abnormaal als de hoeveelheid, kleur of geur anders is dan u gewend bent. Daarnaast heeft u wellicht ook jeuk of irritaties in of rond de vagina.

Hoe is de afscheiding vlak voor menstruatie?

Na je ovulatie wordt de afscheiding vervolgens weer wateriger en ondoorzichtig. Vlak voor je ongesteld wordt, heb je vaak helemaal geen afscheiding meer en kan je zelfs droog aanvoelen down under.

Hoe ziet normale afscheiding eruit?

Uit je vagina verlies je soms wat slijm/vocht, dit noemen we afscheiding. Het is normaal dat er afscheiding uit de vagina komt, dit is hoe je vagina schoon en gezond blijft. Normale afscheiding is meestal helder of wit van kleur. Soms lijkt het wat geel als het opdroogt in je onderbroek.

Hoe ziet afscheiding eruit na bevruchting?

Afscheiding na bevruchting Bij de innesteling van de bevruchte eicel in je baarmoederwand kan je wat bloed verliezen. Daardoor kan de afscheiding roze of roestbruin van kleur zijn. Daarnaast merken veel vrouwen tijdens hun zwangerschap dat de hoeveelheid afscheiding toeneemt. Deze is vaak iets dunner en wateriger.

Wat zegt mijn afscheiding?

Cervixslijm is slijm dat de klieren in je baarmoederhals en vagina maken. Het beschermt je baarmoeder tegen bacteriën en infecties. Ook is het een transportmiddel voor zaadcellen. De samenstelling van je cervixslijm bepaalt namelijk of zaadcellen zich gemakkelijk van de vagina naar de baarmoeder kunnen verplaatsen.

Wat zegt je afscheiding over je?

Het wordt geproduceerd door de vaginawand en de baarmoederhals en voert dode cellen en schadelijke bacteriën af, om vaginale infecties voorkomen. Het heeft daarnaast nog een andere functie: namelijk het tegenhouden, dan wel doorlaten van sperma. Je lichaam maakt zich iedere maand weer klaar om bevrucht te worden.