Welke opleiding heeft de meeste kans op een baan?

Mensen met een bachelordiploma of een masterdiploma hebben de beste baankansen. Er blijft vraag naar mensen in de techniek, de zorg en het onderwijs. Mbo’ers met een diploma in de economische of administratieve richting hebben het lastig. 75% van de vacatures ontstaan door het vertrek van mensen (pensioen, andere baan)

Welke opleiding voor 50 plussers?

Erkende thuisstudie in zorg Als je de vijftig bent gepasseerd zul je waarschijnlijk niet meer een carriere wensen in de bouw. In de zorg of in de ICT zijn wel goede mogelijkheden (met/zonder baangarantie). Bij zorginstellingen kan soms een leer/werk traject gevolgd worden met een baangarantie.

Welke opleiding is het beste voor de toekomst?

Met de studies accountancy en econometrie heb je de beste carrièrevooruitzichten, blijkt uit onderzoek van het UWV naar de arbeidspositie van universitair geschoolden. Een minder zekere toekomst hebben studenten archeologie en letterkunde.

Welke HBO opleiding hebben een goede toekomst?

Ook met een technische opleiding heb je veel succes op de arbeidsmarkt. Na een studie elektrotechniek, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde en mechatronica bijvoorbeeld. Ook de opleidingen ict, informatica, verpleegkunde, mondzorgkunde en verloskunde scoren goed.

Welke MBO opleiding biedt de meeste kans op een baan?

Mbo opleidingen met de grootste baankans vind je in de: Techniek. En dan nu de nummer 1 opleiding waarmee jij een grote kans hebt om een baan te scoren. Met alle innovaties en machines die toenemen, is er ook technische kennis nodig.

Waar is het meeste werk in?

Waar zijn de meeste banen?

COROP Kennisbanen (%)
Groot-Rijnmond (CR) 18,7
Zuidoost-Zuid-Holland (CR) 13,8
Zeeuwsch-Vlaanderen (CR) 11,6
Overig Zeeland (CR) 13,4

Welke opleiding wordt veel gevraagd?

Techniek, ICT en bouw en vooral zorg De tekorten aan mensen in de zorg, techniek, ICT en bouw zijn de afgelopen tijd vaak onderwerp van gesprek en zijn ook duidelijk zichtbaar op deze lijst. In de zorg is vrijwel elke baan in het primaire proces veel gevraagd, bijvoorbeeld verzorgenden en verpleegkundigen.

Welke opleiding naast werk?

U kunt verschillende soorten opleidingen volgen naast uw baan….Bijscholing naast werk

  • Volledige opleiding: het gaat hier om een studie in het hoger onderwijs die u in voltijd of deeltijd kunt volgen.
  • Duale studie: u combineert werken met een studie in het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Welke studie verdien je het meest?

Op wo-niveau zijn de best betaalde studies:

  • Tandheelkunde (5.330 euro)
  • International business (3.260 euro)
  • Geneeskunde (3.140 euro)
  • Informatiekunde (2.990 euro)
  • Fiscaal en notarieel recht (2.970 euro)

Welke opleiding beste baangarantie?

Maar welke opleiding biedt dan wel baangarantie? Net als in voorgaande jaren scoorden de hbo-docentenopleidingen natuur- en scheikunde het hoogst; liefst 77 procent van de afgestudeerden vindt hiermee binnen een jaar een vaste baan.

Welke hbo opleiding is het beste?

De best betaalde banen zitten ook dit jaar in de technische hoek. Afgestudeerden met een diploma Elektrotechniek verdienen met gemiddeld 2827 euro bruto het meest per maand. Andere grootverdieners zijn Voertuigentechniek (2817 euro), Hbo-ICT (2774 euro) en Werktuigbouwkunde (2767 euro).

Welke hbo opleiding baangarantie?

Naast de hbo-docentenopleidingen natuur- en scheikunde, waar 77 procent van de afgestudeerden binnen een jaar een vaste baan heeft, is ook de baangarantie voor studenten die kiezen voor de lerarenopleidingen techniek, wiskunde en Nederlands hoog. De opleiding management in de zorg maakt de hbo-top 5 compleet.