Wat zit rechts onder in je buik?

De blindedarm zit rechtsonder in de buik en is 2-20 cm lang, zo dik als een potlood en hol van binnen. Omdat de blindedarm soms lang en beweeglijk is, kan het uiteinde ervan op een andere plaats in de buikholte terechtkomen.

Wat kan de oorzaak zijn van pijn in de onderbuik?

Buikpijn komt vaak door te vet eten, een virus (buikgriep), verstopping in de buik, stress of ongesteld zijn. Meestal gaat buikpijn vanzelf over binnen een paar dagen. Dit kan helpen: Eet gezond, met veel vezels (fruit, groente, volkorenbrood)

Wat zijn abdominale klachten?

Abdominale spierpijn, buikwand pijn. Pijn in de buik kan vele oorzaken hebben. In dit artikel richten we ons met name op de pijn die afkomstig is van de buikspieren. De buikwand wordt gevormd door de huid, spieren, peesbladen (fascia), vetweefsel en het buikvlies dat de buikholte van voren en opzij begrenst.

Welke organen zitten er in je onderbuik?

Er bevinden zich organen in de buik: baarmoeder en eierstokken (bij vrouwen), prostaat (bij mannen), blaas en endeldarm. De functie van die organen kan invloed hebben op het functioneren van de spieren en omgekeerd.

Wat ligt er aan de linkerkant van je lichaam?

Links zitten je maag en de milt. Als je vlak na het eten gaat lopen, kan dat je maag en/of milt dusdanig beïnvloeden dat ze verkrampen. Dat komt omdat bij inspanning de grote spieren meer bloed vragen dan normaal. Bloed is de pakketbezorger van ons lichaam.

Wat zit achter de navel?

Wat zit er achter je navel?

  • Placenta. In de baarmoeder zit de moederkoek (zie plaatje), met een medisch woord ook placenta genoemd.
  • Leefstijl. Dus als de moeder gezond leeft, krijgt de baby ook goede stoffen binnen.
  • Zelf ademen.
  • Korstje.
  • Kuiltje.
  • Strengetje.

Waar voel je pijn in je baarmoeder?

De oorzaak van de pijn ligt meestal bij een niet-gescheurd maagdenvlies of een aangeboren afwijking van de baarmoeder. Hierdoor kan menstruatiebloed opstapelen. Na een korte periode van cyclisch terugkerende milde pijn, krijg je plots hevige pijn in de onderbuik.

Wat zijn abdominale Krampen?

Kolieken zijn krampen van het gladde spierweefsel in organen, zoals de maag of darm. Kolieken komen voor bij volwassenen en kinderen. Bekende symptomen zijn hevige pijn en een opgeblazen gevoel. De oorzaken kunnen lichamelijk en psychisch zijn.

Kun je buikpijn hebben bij hernia?

Soms resulteert een hernia ook in verlammingsverschijnselen. Je kunt je been dan niet meer goed bewegen en hebt moeite met plassen. Als de hernia zich hoog in je rug bevindt, kun je ook nog buikpijn krijgen.