Wat moet je melden als je 112 belt?

Wanneer u 112 belt, geef dan door: wat er aan de hand is; waar er hulp nodig is; welke hulpdienst er nodig lijkt te zijn: politie, brandweer of ambulance.

Kan je met een telefoon zonder simkaart 112 bellen?

U kunt met een mobiel zonder beltegoed of (geldige) simkaart toch per ongeluk 112 bellen. Dit kan als de batterij niet leeg is. Op het scherm verschijnt ‘noodoproep’. Als u dan de beltoets indrukt, belt u automatisch naar de alarmcentrale.

Wie bel je bij brand?

Soms is er geen spoedsituatie, maar heb je toch de brandweer ter plaatse nodig. Bel dan 0900-0904. Je wordt dan doorgeschakeld naar de regionale brandweermeldkamer, maar je houdt wel de 112-lijn vrij voor levensbedreigende situaties. Bij twijfel, bel altijd 112!

Kan je de politie bellen voor vragen?

De stelregel is: geen spoed, wel politie? Bel dan 0900-8844! Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen. Zonodig wordt u snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau.

Hoe moet je 112 bellen?

1Vorm het nummer 112 voor de brandweer, een ambulance of de politie. In België vorm je het nummer 101 voor dringende politiehulp. 2Luister naar de boodschap en maak je keuze: « Noodcentrale.

Wat moet u doen als u 112 alarmeert?

Wat moet je melden bij het bellen van 112

  1. Je naam (wie je bent)
  2. Wat er is gebeurd (verkeersongeval, brand, val van trap, e.d.)
  3. Wat slachtoffer(s) mankeert.
  4. Welke hulp je nodig hebt (brandweer, politie, e.d.)
  5. De lokatie (plaats, straatnaam, huisnummer, herkenningspunt, wegnummer, rijrichting of hectometerpaaltje)

Kun je bellen zonder simkaart?

Sim-kaarten zijn die kleine kaartjes die je van je telefoonaanbieder krijgt en in je telefoon stopt, zodat je kunt gaan bellen. eSIM maakt het namelijk mogelijk om te bellen zónder simkaart.

Wat gebeurt er als je 112 per ongeluk belt?

De politie kan bij misbruik alle gegevens van het telefoongesprek opvragen bij de alarmcentrale. Zo komt de politie er eenvoudig achter wie met 112 heeft gebeld. Volwassenen kunnen een boete of een gevangenisstraf krijgen. Kinderen die het alarmnummer 112 misbruiken worden ook gestraft.

Welk nummer bellen bij noodgeval?

Je mag naar “100” of “101” bellen als je dringend de politie, een ambulance of de brandweer nodig hebt.

Wie bel je bij een ongeval?

112 || Europese noodcentrale: 112 is het Europese noodnummer. Het kan in 27 lidstaten van de Europese Unie gebruikt worden in geval van een noodsituatie. Wie naar dit nummer belt, komt terecht bij de centrale van de hulpdiensten. Zij kunnen de politie, een medisch team of de brandweer ter plaatse sturen.

Kun je politie mailen?

Dan kun je Meld Misdaad Anoniem (M.) bellen of online een melding doen bij M. Zo krijgt de politie informatie en kan jij op een veilige, laagdrempelige manier helpen Nederland veiliger te maken. Het gratis telefoonnummer is 0800-7000.

Hoe kom je in contact met politie?

Contact

  1. Alarmnummer. 112 (gratis)
  2. Tolkcontact. 112 via de app Tolkcontact (gratis)
  3. Dier in nood. 144 (gebruikelijke belkosten)