Wat doet hypotheekrente in 2021?

Onze verwachting is dat de rente voor ’20 jaar vast’ bij de hypotheek zal gaan dalen tot onder de 1%. De laagste rente staat op 1-1-2021 op 1,23%. Als absoluut getal is een daling van 0,24% natuurlijk niet veel. Maar in procenten betekent dit toch nog een daling van een kleine 20%.

Wat gaat de rente doen in de toekomst?

Op korte termijn zou de hypotheekrente misschien ongeveer 0,25% kunnen oplopen. Maar aan het einde van dit jaar zal de rente waarschijnlijk weer op het huidige niveau staan. Ik verwacht geen verdere daling de komende twee jaar, dit is wel ongeveer de bodem. Wie de hypotheekrente 20 jaar vast zet, koopt zekerheid.

Wat doet de rente?

Hypotheekrente blijft voorlopig stabiel. Het is aannemelijk dat de korte rente en de lange rente allebei stabiel blijven. Vertrouwensindicatoren wijzen op een sterk herstel van de mondiale economie dit jaar. Het aantal mensen dat gevaccineerd is, neemt toe.

Wat is de hypotheekrente voor 20 jaar vast?

Laagste hypotheekrente 20 jaar rente vast

Hypotheek NHG 80%
Lloyds Bank Hypotheek 1,17% 1,44%
ABN AMRO Budget Hypotheek Duurzaam 1,19% 1,42%
Centraal Beheer Leef Hypotheek 1,19% 1,51%
Hypotrust Vrij Leven Hypotheek 1,19% 1,47%

Hoe lang zal de rente laag blijven?

Als je het onze rente-experts vraagt, dan verwachten zij dat de rente voorlopig nog wel even laag blijft. De Europese Centrale Bank is van plan haar stimuleringsmaatregelen tot in het voorjaar van 2022 voort te zetten om zo een mogelijke stijging van de kapitaalmarktrentes af te remmen.

Wat gaat de Euribor doen?

Voor de spaarrente kijken we dan vooral naar de Euribor (Euro Interbank Offered Rate) – de rente die een selectie van Europese banken elkaar in rekening brengt voor het onderling uitlenen van geld. En blik op de Euribor kan dus een beeld geven van de verwachting rondom de spaarrente.

Wat gaat de spaarrente doen in 2021?

Verwachting voor de spaarrente in 2021 Enige verlichting in deze situatie valt niet te verwachten. De Europese Centrale Bank heeft aangegeven zeker tot na 2021 de rentes laag te houden. We verwachten dat banken ook in 2021 verder gaan met het stap voor stap verlagen van de spaarrente.

Hoe lang blijft de hypotheekrente laag?

Hoe hoog is de rente voor 20 jaar?

Disclaimer

Rentevaste periode NHG 90% of meer
15 jaar vast 1.35% 1.77%
20 jaar vast 1.35% 1.79%
25 jaar vast 1.58% 2.02%
30 jaar vast 1.58% 2.04%

Waarom 20 jaar rentevast?

Bij 20 jaar vast betaal je een lagere rente, kun je meer lenen en kun je na 20 jaar zonder boete je hypotheek oversluiten of wijzigen. Wanneer de hypotheekrente na die 20 jaar echter gestegen is, krijg je te maken met hogere hypotheekrentes en hogere maandlasten.

Hoe lang moet ik mijn hypotheekrente vastzetten?

Rente vastzetten Bij een vaste rente, ook wel lange hypotheekrente genoemd, zet je de rente voor een langere periode vast. Deze periode kan variëren van één tot dertig jaar. Het percentage dat je bij het afsluiten (of oversluiten) van je hypotheek vastzet, verandert niet gedurende de rentevaste periode.