Waar kan ik muntgeld kopen?

Brief- en muntgeld Uw muntgeld kunt u opnemen bij een Geldmaat muntautomaat bij een vestiging van de Gamma of Karwei. Kijk op de locatiewijzer bij welke vestiging dit mogelijk is.

Wat kost een Muntrol?

Waarde van muntrollen

Kleur Munt Waarde
Wit € 0,01 € 0,50
Grijs € 0,02 € 1
Rood € 0,05 € 2,50
Blauw € 0,10 € 4

Waar kan ik klein geld wisselen?

De bank. Bij elke bank gebeurt het inruilen van kleingeld in ruil voor een storting op je rekening of het omwisselen tegen bruikbare bankbriefjes anders. Bij velen moet je ervoor betalen en/of klant zijn bij de bank (er een rekening hebben). Minder dan 200 muntstukken: gratis binnen te brengen.

Hoe kom ik van mijn muntgeld af?

U maakt alleen kans bij uw eigen bank, als u op uw rekening stort. De service van banken wisselt. Aan de balie wordt doorgaans van u verwacht dat u zelf enig voorwerk doet. Bij ABN Amro is dat zo, en ook de Postbank wil dat u de muntjes uittelt in plastic zakjes.

Waar kan ik biljetten van 200 euro krijgen?

Bij het Geldwisselkantoor kunt u deze grote biljetten wisselen tegen een kleine commissie. Het kan zijn dat u met een verkoop contant uitbetaald wordt met deze grote biljetten. Het uitgeven van deze grote biljetten kan een probleem vormen. Kom langs in één van onze kantoren om de mogelijkheden te bespreken.

Waar kan ik muntgeld storten ING?

Via de stortautomaat van Geldmaat of ING. Storten van biljetten en munten is mogelijk op automaten van Geldmaat of ING.

 • Muntgeld storten in een geldautomaat van Geldmaat. Alle muntgeld automaten van Geldmaat zijn beschikbaar voor ING klanten.
 • Meer informatie over geld storten.
 • Wat kost een rolletje muntgeld?

  Muntrollen bestellen via internetbankieren Muntrollen worden geleverd per muntsoort in verpakkingen van tien rollen. Alle muntsoorten zijn te bestellen, variërend van € 0,01 tot € 2,00. Je bepaalt zelf bij welke vestiging van je Rabobank je de bestelling ophaalt.

  Kun je muntgeld pinnen?

  Dit kun je zien in de locatiewijzer van Geldmaat. Voor het opnemen van muntgeld heb je een Betaalpas en pincode nodig. Het opnemen van muntrollen betreft een dienstverlening voor zakelijke klanten van ING. Het opnemen van muntgeld wordt getarifeerd op basis van een minimale opname van 20 muntrollen per transactie.

  Hoe kom je aan klein geld?

  Steeds vaker betalen klanten met hun betaalpas of mobiele telefoon, maar de vraag naar muntgeld blijft. ING wil contant geld betaalbaar en veilig aan blijven bieden. Zakelijke klanten kunnen muntgeld opnemen via de muntautomaten van Geldmaat en bestellen via een waardetransporteur.

  Kan ik geld wisselen bij de Rabobank?

  Wil je geld wisselen bij de Rabobank, dan gaat dit via GWK Travelex. Het is bij de Rabobank dus niet mogelijk om bij een vestiging aan te kloppen en euro’s te wisselen voor een vreemde valuta. Hiervoor moet je naar een vestiging van GWK Travelex.

  Hoeveel geld mag je storten ABN?

  Je kunt bij de ABN AMRO maximaal 200 biljetten in de stortautomaat doen. Je mag € 10000 storten zonder dat je bank er een melding van maakt. Bij het storten van papier geld betaal je 0,5% over het gestorte bedrag.

  Kan ik nog muntgeld inwisselen?

  De meeste guldenbankbiljetten kunt u nog tot 1 januari 2032 inwisselen voor euro’s. Dit doet u bij de Nederlandsche Bank (DNB) in Haarlem. Guldenmunten (als dubbeltjes en rijksdaalders) kunt u bij DNB niet meer omwisselen. Andere valuta kunt u alleen omwisselen in het land waar het geld vandaan komt.