Waar gebruik ik bijenwas voor?

Mensen gebruiken was voor vele doeleinden, onder andere om kaarsen van te maken en in boenwas of als poetsmiddel voor onbewerkte houten voorwerpen en vloeren. Voor onder meer drop wordt bijenwas als glansmiddel gebruikt. Ook in crèmes en andere cosmetica wordt veel gebruikgemaakt van bijenwas en derivaten van bijenwas.

Wat is goede bijenwas?

Er is een verschil tussen witte en gele bijenwas. Witte bijenwas is ontkleurde was. Gele bijenwas is nog rijk aan propolis en honing. Wij gebruiken voornamelijk gele bijenwas in onze producten.

Is bijenwas te eten?

Nieuwe raat is eetbaar, maar niet verteerbaar. Bij het eten van raathoning (honingraat) krijgt men echter maar een zeer kleine hoeveelheid binnen, ongeveer 3% van het honinggewicht. Ook kan men de was tot een klompje kauwen en uitspugen. Het eten van onverteerbare vulstoffen is echter goed voor de spijs-vertering.

Hoe maakt een bij bijenwas?

Bijen hebben speciale klieren, waarmee ze honing omzetten in was. Dit wordt het zweten van de bij genoemd. De bijen hebben klieren in hun achterlijf waarmee ze was zweten. De omgezette honing is niet direct een bruikbare bijenwas, er moet eerst flink op de samengebrachte wasschilfertjes gekauwd worden.

Waar bijenwas te koop?

Zuivere bijenwas pastilles kopen doet u uiteraard bij Imkervakhandel en Imkerij Het Honingmagazijn. U kunt bij ons kiezen tussen een zak van 200 gram of zak van 1000 kg. Net hoeveel. De prijs voor de 200 gram zak bedraagt €4,65, voor de grote zak van 1 kg betaalt u €21,95.

Kun je allergisch zijn voor bijenwas?

Sensibilisatie voor bijenwas (cera flava) zou kunnen berusten op daarin aanwezige sporen propolis. 2 Verder worden wel allergische reacties gezien bij werkers in de bosbouw (populieren)45 en bij vioolbouwers.

Hoe smaakt honingraat?

Smaak, kleur, textuur van honingraat Net zoals andere bloemenhoning kan de smaak licht varieren volgens seizoen. Afhankelijk welke bloemen de bijen exact bezocht hebben. Algemeen genomen is het een diepe honingsmaak.

Waar kan ik bijenwas kopen?

Zuivere bijenwas pastilles kopen doet u uiteraard bij Imkervakhandel en Imkerij Het Honingmagazijn.

Hoe maakt een bij een honingraat?

Om een honingraat te maken hebben de bijen, bijenwas nodig. Dat produceren ze zelf, met hun wasklieren. Met die was kunnen de bijen de kamers bouwen. Ze gebruiken hun bek om de vormen te maken en zo bouwen ze nog veel meer kamers.

Is bijenwas goed voor je huid?

Bijenwas heeft net zoals honing vele voordelen voor onze haar en huid. Bijenwas bevat namelijk hydraterende componenten zoals vitamine A. Deze componenten zorgen ervoor dat je huid het vocht vasthoudt waardoor je huid jong en stevig blijft.