Miksi tuoda auto Saksasta?

Syitä auton tuonnille Saksasta on monia. Perinteisesti Saksaan on lähdetty säästöjen toivossa. Autojen hinnat Saksassa saattavat olla tuhansia euroja halvempia kuin Suomessa. Perusmallisissa, muutaman vuoden vanhoissa autoissa säästöt jäävät usein autoveron jälkeen muutamiin satasiin tai noin tuhanteen euroon.

Onko Saksassa autoveroa?

Saksassa ei ole lainkaan samanlaista autoveroa kuin Suomessa. Kun saksalainen ostaa uuden auton, on se samaa kuin partakoneen tai kännykän osto. Loppuhintaan sisältyy vain 19 prosentin arvonlisävero. Saksassa on vuosittain maksettava autovero.

Miten tuoda auto ulkomailta?

Haluatko rekisteröidä ulkomailta tuodun auton, moottoripyörän, mopon tai muun ajoneuvon Suomeen? Maksa autovero ja vie ajoneuvo rekisteröintikatsastukseen. Jos haluat käyttää ajoneuvoa ennen rekisteröintiä, tee aluksi käyttöönottoilmoitus Verohallintoon.

Mikä on Saksan Nettiauto?

Saksan nettiauto: www.mobile.de. Ruotsin Tori: www.blocket.se. Latvian ja Liettuan Nettiauto: www.autoplius.lt. Viron Nettiauto: www.auto24.ee.

Pitääkö Tuontiautosta maksaa alv?

Sinun ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa, kun tuot käytetyn auton takaisin toiseen EU-maahan. Sinun on kuitenkin rekisteröitävä autoen pysyvässä asuinmaassasi ja maksettava siellä rekisteröintimaksu ja ajoneuvovero. Sinun on maksettava tulli ja tuonnin arvonlisävero, kuten mistä tahansa tuoduista tavaroista.

Paljonko maksaa tuoda auto Ruotsista?

Suomeen tuotuna ja verotettuna Ruotsin auto maksaisi noin 27 724 euroa plus hakukulut plus rekisteröinti ja katsastus. Ajettu 94 465 km. Hinta Suomessa: 33 690 (vastaavilla kilometreillä). Vastaavan maahantuodun autovero Suomessa: noin 6 700 euroa.

Pitääkö käytetystä autosta maksaa autoveroa?

Tuotaessa käytetty auto maahan siitä on maksettava autoveroa. Veroprosentti on porrastettu ajoneuvon hiilidioksidipäästön perusteella. EU:n ulkopuolelta tuotavista autoista kannetaan autoveron lisäksi tulli ja maahantuonnin arvonlisävero. Autoverotuksesta vastaa Verohallinto.

Paljonko on autovero?

Autoverolle on määrätty enimmäis- ja vähimmäisprosentit. Veroprosentin suuruus muuttuu päästömäärän mukaan siten, että se nousee hiilidioksidipäästöjen suurentuessa. Autoveron osuus auton kuluttajahinnasta on vähintään 2,7 prosenttia ja enintään 50 prosenttia.

Pitääkö auto ilmoittaa verotuksessa?

Kaikkea varallisuutta ei tarvitse ilmoittaa verottajalle, vaikka sitä ei olisi merkitty esitäytettyyn veroilmoitukseen. Verottajalle ei ilmoiteta: Tavanomaista omassa käytössä olevaa koti-irtaimistoa. Autoja, moottoripyöriä tai veneitä.

Mistä katsoa autoja Ruotsista?

Löydät autoja Ruotsista sivustoilta:

  • Autouncle.se.
  • Blocket.se.

Minkä verran ajettu auto kannattaa ostaa?

– Toinen on edullisemmat alle 15 000 euron autot, joilla on ajettu alle 150 000 kilometriä. Voi melkein sanoa, että jos on 200 000 ajettu, niin kannattaa ajaa satatuhatta lisää. Kamuxin Törmäsen mukaan arvon jyrkin lasku alkaa 150 000 ajokilometristä.

Mitä tarkoittaa autovero ei sisällä vähennyskelpoista arvonlisäveroa?

Suomen kannan mukaan vero on arvonlisävero ja siten arvonlisäverotuksessa vähennyskelpoinen. Oikeuskäytäntö asiasta on kesken, mutta tehtyjen verotuspäätösten mukaan Suomessa ostettu auto ei sisällä lainkaan autoverosta perittävää arvonlisäveroa, vaan ainoastaan tavallista arvonlisäveroa.