Kun je met Museumjaarkaart naar Madurodam?

Madurodam is een themapark. De museumjaarkaart is daardoor helaas niet geldig bij Madurodam.

Wat is de entreeprijs van Madurodam?

Vanaf €16,50. Koop je tickets van tevoren en boek later je dag en tijdstip van aankomst. Voor € 21,50. Heb je al een entreeticket, kortingspas of bon?

Is Madurodam heel Nederland?

Madurodam is een Nederlandse miniatuurstad in Den Haag op een schaal van 1 op 25, geopend op 2 juli 1952 aan het George Maduroplein. Madurodam geeft een beeld van een Nederlandse stad en de Nederlandse samenleving door middel van ruim 700 maquettes van gebouwen uit alle delen van Nederland.

Hoeveel tijd heb je nodig in Madurodam?

In drie uur heb je het wel gezien. Suggestie: combineren met het Omniversum. Toegevoegd na 2 minuten: Madurodam ligt niet op loopafstand van het Centraal Station. Je kunt met de bus of tram vanaf daar richting Scheveningen.

Waar is de Museumkaart geldig?

Museumkaart in Drenthe

Musea met Museumkaart Plaats
Drents Museum Assen
Hunebedcentrum Borger
Stedelijk Museum Coevorden Coevorden
Museum De Buitenplaats Eelde

Wat kun je doen met een Ooievaarspas?

Met de Ooievaarspas krijgen u en uw gezin korting op allerlei leuke activiteiten, zoals sport, uitjes, lidmaatschappen en cursussen….Vraag dan zelf een Ooievaarspas aan.

  • U woont in Den Haag, Leidschendam-Voorburg of Rijswijk.
  • U heeft een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.
  • Uw vermogen ligt onder de vermogensgrens.

Waar staat Madurodam voor?

Madurodam is een bekende Nederlandse miniatuurstad in Scheveningen, Den Haag. Oorspronkelijk is Madurodam genoemd naar George Maduro, een Curaçaose student die zich tijdens de meidagen van 1940 als officier onderscheidde in de Slag om de Residentie. Die stierf uiteindelijk in een concentratiekamp in het Duitse Dachau.

Waarom heet het Madurodam?

Het startkapitaal wordt op haar verzoek beschikbaar gesteld door het echtpaar Maduro. Zij willen graag een herdenkingsmonument voor hun in gevangenschap overleden zoon George oprichten. De miniatuurstad Madurodam is naar hem genoemd en daarmee een eerbetoon aan George, oorlogsheld en verzetsheld.

Is Madurodam overdekt?

Ontdek het park Dát ontdek je in Madurodam, een stad vol miniaturen, doe-dingen en attracties. Kom langs! Ga terug in de tijd en beleef héél even de spanning van de 17e eeuw. Dát ontdek je in de overdekte attractie Zo Groot Is Oranje.

Is Madurodam het hele jaar open?

Madurodam is het gehele jaar geopend.

Wat kun je doen met een Museumjaarkaart?

Met een Museumkaart (was Museumjaarkaart) krijgt u gratis toegang tot meer dan 400 musea in Nederland. Stichting Museumkaart geeft de kaart uit. Dit is een ongesubsidieerde instelling die het bezoek aan de Nederlandse musea wil bevorderen.