Kan je ogen vaker laseren?

Alleen een ervaren en gespecialiseerde oogarts kan uw ogen beoordelen en uw geschiktheid voor een tweede ooglaserbehandeling bevestigen of afraden. De mogelijkheid voor een tweede behandeling hangt af van de hoeveelheid weefsel in het oog aanwezig is en wat er in het verleden, bij de eerste behandeling, is verwijderd.

Wat kost een laserbehandeling voor de ogen?

Een ooglaserbehandeling met de femto-LASIK-techniek kost 1.600 euro per oog. Een eventuele bijbehandeling binnen de twaalf maanden is in die prijs inbegrepen. Sommige ziekenfondsen betalen een klein gedeelte van dat bedrag terug. En je spaart er natuurlijk ook jaren van brillen of contactlenzen kopen mee uit.

Hoelang ogen stabiel voor ooglaseren?

– vanaf de leeftijd van 25 jaar, en zeker rond het 30ste levensjaar, is de refractie van het oog meestal voldoende gestabiliseerd. – voor jongere patiënten kijken we naar de evolutie van de ver- of bijziendheid. – tussen 18 en 21 jaar is een bewezen stabiliteit van 2 jaar nodig om tot behandeling over te gaan.

Hoe lang blijven je ogen goed na laseren?

Concreet is het zo dat de meeste mensen moeten wachten tot een leeftijd van 22 à 23 jaar voordat ze kunnen behandeld worden. Echter, het loont de moeite om geduld te hebben. Als men netjes deze richtlijnen respecteert is er een levenslang effect van de behandeling te verwachten.

Welke ogen kan je laseren?

Bij een ooglaserbehandeling passen we met een laserstraal de vorm van het hoornvlies aan. Hierdoor ziet u weer scherp zonder bril of lenzen. Met ooglaseren kunnen we refractieafwijkingen als verziendheid, bijziendheid of een cilinderafwijking corrigeren. Een ooglaserbehandeling is pijnloos.

Welke ogen kun je laseren?

U bent 18 jaar of ouder; uw ogen zijn dan volgroeid. U draagt een bril of contactlenzen om goed te kunnen zien….Een ooglaserbehandeling is vooral geschikt:

  • Voor mensen jonger dan 55.
  • Met een brilsterkte van minimaal + of -1.00 dioptrie.
  • Met een brilsterkte van maximaal -12.00, +5.00 of cilindersterkte 6.00 dioptrie.

Hoeveel kost een laserbehandeling?

Een laserbehandeling voor zowel mannen als vrouwen De laserontharing prijzen voor vrouwen kunnen voor een behandeling tussen de 40 en 452 euro liggen en voor de mannen begint het bij een bedrag van 52 euro en kan oplopen tot 476 euro. Hierbij zijn geen kortingen meegerekend.

Hoe gevaarlijk zijn ogen laseren?

Een ooglaserbehandeling is veilig. Echter is geen enkele chirurgische ingreep zonder risico. In het ergste geval kunt u na een behandeling wazig zicht ervaren dat niet te corrigeren is met een volgende behandeling. U zult dan een bril of lenzen moeten blijven dragen.

Is laseren van ogen veilig?

Ooglaseren is heel veilig en wordt zelfs met de dag veiliger, omdat er nog steeds uitvoerig onderzoek naar behandelmethoden wordt gedaan. Door voor een betrouwbare, ervaren ooglaserkliniek te kiezen en de instructies van de arts goed op te volgen, zijn de risico’s op complicaties minimaal.

Welke soorten ooglaseren?

In grote lijnen zijn er 2 ooglaserbehandelingen:

  • een behandeling met hoornvliesflap (LASIK). Bij een hoornvliesflap wordt een echte flap gemaakt die bestaat uit epitheel, Bowmanse membraan en het voorste deel van het stroma.
  • een behandeling zonder hoornvliesflap (PRK, LASEK, epi-LASIK).

Hoe lang moet je de zonnebril dragen na laseren?

Draag bij zonnig weer altijd een zonnebril gedurende de eerste zes maanden na de behandeling. Dit om de werking van uv-straling tegen te gaan. Sterke uv-straling kan het effect van de laserbehandeling verminderen.

Kan je cilinder laseren?

Ja, dat is geen probleem, afhankelijk van de grootte van de cilinder en je sterkte. Maar ook de dikte van het hoornvlies en de grootte van je pupul zijn bepalend. Die bepalen namelijk welke sterkte gecorrigeerd kan worden.