Hoeveel lagen antifouling aanbrengen?

Hoeveel lagen antifouling aanbrengen? Een laag per seizoen is in principe voldoende. Het is wel verstandig een halve meter vanaf de waterlijn een tweede laag te zetten, omdat dit qua licht en wrijving het meest belaste deel van het onderwaterschip is.

Welke primer onder antifouling?

Dan raden wij aan Primocon aan te brengen als hechtlaag over de onbekende antifouling. Ook wanneer je harde over zachte of zachte over harde antifouling aanbrengt is het noodzakelijk om het eerst te voorzien van een component hechtprimer. Let ook goed op of de huidige antifouling niet op basis van teflon is.

Waar is antifouling voor?

Het is belangrijk om antifouling aan te brengen op het onderwaterschip. Antifouling voorkomt verder ook de volgende problemen: verlies van snelheid, meer brandstofverbruik, aantasting van de onderlagen van het schip en optreden van een verminderde levensduur en waarde van het schip.

Welke rollers voor antifouling?

Verfroller AntifoulingVoor het aanbrengen van de anti fouling kun je een verfroller voor de grote delen- en een kwast voor de moeilijk te bereiken delen te gebruiken Verfroller Antifouling, Nylon roller geschikt voor antifouling en 2k verven.

Hoeveel lagen primocon?

Technische informatie

Toepassing: onder water en boven water
Past in een systeem met: In een systeem van 5 lagen (300 micron) onder de 2 lagen antifouling van international. Boven water in 5 lagen onder twee lagen aflak van international.
Aantal lagen: 5
Applicatie: Kan met kwast, roller of spuit aangebracht worden.

Is antifouling nodig?

Het gebruik van anti-fouling verf is niet meer nodig. Aangroei van het onderwaterschip zorgt voor extra weerstand. Bij 20% aangroei wordt de weerstand al snel met 45% verhoogd. Weerstand zorgt voor meer brandstof verbruik of reductie in snelheid van b.v. een zeiljacht.

Welke primer onderwaterschip?

Mocht u een schoon onderwaterschip krijgen dan een epoxy-primer gebruiken, maar als het onderwaterschip niet geheel schoon van oude (onbekende) lagen te krijgen is, International Primocon gebruiken als hechtlaag.

Welke onderwaterverf?

Welke verf je het beste kan gebruiken hangt af van het soort boot en het soort water van je vaargebied. Wanneer je een snelle motorboot hebt (meer dan 20 km/uur) dan zal een zelfslijpende antifouling of onderwaterverf er bij hard varen te snel vanaf slijpen. Ook bij boten die droogvallen is dit het geval.

Waarom antifouling boot?

Antifouling is een aangroeiwerende verf die wordt aangebracht op het onderwaterschip. De antifouling zorgt ervoor dat (micro)organismen zich niet of slecht kunnen hechten aan de romp waardoor het onderwaterschip glad blijft en vrij van aangroei. Om dit te voorkomen breng je dus een antifouling aan.

Welke Roller voor primocon?

Specificaties

Verwerkings tempratuur 5-35 °C
Aanbrengen met Mohair roller Kwast
Aantal componenten 1
Hechtprimer Ja
Merk International

Welke Lakroller gebruik je voor twee componenten verf?

Anza 2 Componenten Epoxy Roller Titex kun je gebruiken voor het schilderen van 2 componenten verven. Geschikt voor zowel epoxy als polyurethan verven. De vacht van deze 2 Componenten Epoxy Roller is 8 mm dik. Deze verfroller is voor strakke ondergronden, geeft een gladde structuur en heeft een hoge verfopname.

Hoeveel lagen gelshield?

De sneldrogende en makkelijk te verwerken epoxy primer is dampdicht en dus erg geschikt ter bescherming van osmose. Gelshield 200 geeft bescherming tegen osmose in vijf lagen (250 µm). Door de snelle droging kunnen meerdere primer lagen op een dag worden aangebracht.