Hoe op een originele manier vertellen dat je zwanger bent?

10 originele manieren om te vertellen dat je zwanger bent

 • Schoenen op een rij. Het blijft leuk: een foto van jullie schoenen met een paar kleine exemplaren erbij!
 • Foto van echo.
 • Ik word grote broer of zus.
 • Taart.
 • Rompertje met tekst.
 • Etiket op wijnfles.
 • Kaartje met goede quote.

Hoe zeg je dat je zwanger bent?

Er zijn vast een heleboel dingen die je nu al graag met je baby wilt doen. Zoals knuffelen, wassen, zingen, aankleden enzovoorts… Schrijf ze op post-its en plak ze op je buik. Maak er een mooie foto van en stuur hem rond. Dan heb jij niet alleen een mooi aandenken, maar ook een leuke zwangerschapsaankondiging.

Hoe reageren ouders op zwangerschap?

Het beste is gewoon om samen met je ouders te gaan zitten en hen rustig te laten weten dat je zwanger bent en dat je het wil houden. Het kan zijn dat ze het plan niet leuk vinden, of je vriendje helemaal niet leuk vinden, maar ze zullen na een tijdje wel respect krijgen dat je je eigen keuze maakt.

Hoe zwangerschap bekend maken werk?

Jij bepaalt zelf wanneer je op je werk vertelt dat je zwanger bent. Er geldt wel één voorwaarde: je moet op zijn laatst 3 weken voordat je zwangerschapsverlof begint, je werkgever informeren. Let op: Het is verstandig om je werkgever eerder te informeren, bijvoorbeeld nadat je 3 maanden zwanger bent.

Hoe lang wachten met vertellen zwangerschap?

Veel stellen wachten met de aankondiging tot ze de termijnecho hebben gehad. Deze vindt rond de twaalf weken plaats en is meestal de eerste echo die je krijgt. Je krijgt dan de bevestiging dat je daadwerkelijk zwanger bent en hoort wanneer de baby verwacht wordt.

Hoeveel weken vertellen dat je zwanger bent?

De meeste stellen kiezen ervoor om de zwangerschap nog even geheim te houden tot na de twaalfde week zwangerschap. Na het eerste trimester is namelijk het grootste gevaar op een miskraam geweken, want 80% van de miskramen vindt plaats in de eerste 12 weken van de zwangerschap.

Wat moet je doen als je weet dat je zwanger bent?

In het kort

 1. Schrijf de datum op van de eerste dag van je laatste ongesteldheid.
 2. Neem liefst vóór 9 weken zwangerschap contact op met de verloskundige of huisarts.
 3. Drink geen rauwe (ongepasteuriseerde) melk.
 4. Zorg dat vlees en vis goed doorbakken is.
 5. Gebruik geen alcohol of drugs als je zwanger bent, en stop met roken.

Hoe lang wacht je met bekend maken zwangerschap?

Welke week maak je zwangerschap bekend?

Volgens de wet moet je uiterlijk 3 weken voordat je met zwangerschapsverlof gaat je werkgever op de hoogte brengen van je zwangerschap. Naar je werkgever toe is het prettiger om dit eerder te doen. Veel vrouwen kiezen ervoor om de aankondiging van hun zwangerschap na ongeveer 3 maanden te doen.

Hoe lang ben ik al zwanger?

Een gemiddelde zwangerschap duurt 38 weken vanaf het moment van bevruchting. Vanaf het moment van de 1ste dag van jouw laatste menstruatie is dit 40 weken. Deze laatste telling wordt vaak gebruikt om aan te geven hoelang je zwanger bent.

Welke week kans op miskraam het grootst?

Een miskraam is het spontaan te vroeg geboren worden van je kindje tot en met de 16e week van de zwangerschap. De medische benaming hiervoor is spontane abortus. De meeste miskramen vinden plaats tussen 8 en 13 weken zwangerschap. Een miskraam komt best vaak voor, gemiddeld 1 op de 5 vrouwen maakt dit wel eens mee.

Wat zie je op de 10 weken echo?

Tussen week 10 en 12 heb je je eerste echte termijnecho en krijg je te horen wat je uitgerekende datum is. Bovendien toont de echo of het hartje klopt en of je kindje zich goed ontwikkeld heeft.