Hoe lang gaat een groen dak mee?

Dakbedekking gaat 3x langer mee Een groendak verdubbelt de levensduur hier wél, tot maximaal 40 à 50 jaar. De levensduur van een EPDM-dak (dakrubber), dat zonder groendak een levensduur heeft van 60 jaar, wordt dankzij een groendak verlengd tot 90 jaar.

Wat kost een Mosdak?

Gemiddelde prijs groendak

Soort dak Gemiddelde prijs per m² Gemiddelde levensduur
EPDM € 40,- tot € 80,- Circa 40 jaar
PVC € 35,- tot € 70,- Circa 25 jaar
Sedumdak € 55,- tot € 75,- Circa 60 jaar
Daktuin € 100,- tot € 120,- Circa 60 jaar

Kun je zelf een groen dak aanleggen?

Een extensief groen dak is redelijk eenvoudig zelf aan te leggen. Voor een intensief groen dak kun je beter een professional inhuren.

Hoe duurzaam is groendak?

Een groendak biedt vele voordelen op het gebied van duurzaamheid, milieu en belevingswaarde. De beplanting zet CO2 om in zuurstof en neemt fijnstof op uit de lucht. Dit is beter voor het klimaat én de gezondheid. Met name in steden kunnen groene daken de luchtkwaliteit sterk verbeteren.

Hoe lang gaat een EPDM dak mee?

Rekening houdend met alle bekende externe invloe- den komt men tot een theoretische levensduur van EPDM-dakfolie van 70 jaar, maar om rekening te houden met materiaalafwijkingen, toleranties en verschillende dakcontructies, wordt aanbevolen de gebruiksduur te becijferen op meer dan 50 jaar.

Wat kost aanleggen sedumdak?

Gemiddeld kost een sedumdak (een extensief groendak) tussen de 45 en 100 euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief BTW en montage.

Wat kost een sedumdak per m2?

De aanlegkosten variëren van 30 euro per m2 voor een sedumdak tot 120 euro per m2 voor een intensief begroeide daktuin (prijspeil 2019). Een sedumdak heeft weinig onderhoud nodig.

Hoe zelf sedumdak maken?

Zelf een sedumdak aanleggen – stappenplan Maak het dak schoon met een bezem. Controleer daarbij op beschadigingen van betonverf, teerpapier en bitumen. Alléén dan kan je een waterdicht dak garanderen. Bedek het dakdeel waar de sedumlaag moet komen volledig met wortelbeschermingsfolie.

Wat heb je nodig voor een groen dak?

Je hebt het volgende nodig als je een groen dak wil aanleggen:

  • Beschermvlies (ook wel drainagemat genoemd).
  • Substraatlaag: vier centimeter dik voor een vegetatiemat, zes centimeter voor losse planten.
  • Eventueel een vegetatie- of sedummixmat.