Hoe kan je het beste een matras schoonmaken?

 1. 8 tips voor het reinigen van je matras.
 2. Luchten en omkeren van je matras.
 3. Wacht met het opmaken van je bed.
 4. Gebruik een stofzuiger en tapijtreiniger.
 5. Gebruik een topmatras.
 6. Matrashoes wassen.
 7. Speciale reinigingsmiddelen voor het verwijderen van vlekken.
 8. Desinfecteer het matras met stoom.

Hoe Urinevlekken uit matras verwijderen?

Urinevlekken verwijderen

 1. Strooi baksoda over de matras en laat dit 4 uur intrekken. De baksoda zal de urine opnemen. Na 4 uur stofzuig je de matras zodat alle baksoda weg is.
 2. Dep de matras zo droog mogelijk. Maak daarna een sopje met biologisch wasmiddel (Biotex) en dep de urinevlek hiermee.

Hoe matras reinigen met stoomreiniger?

DESINFECTEER DE MATRAS MET STOOM De stoom is 100-110˚ heet. Dit desinfecteert en doodt de bacteriën. Stoom kan ook onaangename geurtjes verwijderen. Een stoomreiniger in huis is ook altijd handig voor het verwijderen van vlekken op je bank of autostoel.

Hoe krijg je een matras weer fris?

Fris je matras op door er wat baking soda op te strooien en het een paar uur te laten inwerken voordat je het opzuigt met de stofzuiger. Zo hoef je de tijk niet naar de stomerij te brengen. Of erger – een nieuw matras aan te schaffen. Baking soda ontsmet en dood bacteriën.

Hoe krijg je je matras weer wit?

Geen soda in huis? Gebruik keukenzout!

 1. Strooi wat zout over jouw matras.
 2. Laat het een paar uurtjes inwerken.
 3. Veeg alles weg met een borstel en vuilblik, en gebruik een stofzuiger voor de restjes.
 4. Maak de vlek schoon met een doekje waar wat vloeibaar wasmiddel op zit.

Hoe voorkom je vlekken in matras?

Verwijder met de stofzuiger regelmatig het stof van je matras. Stoffige plekken zijn namelijk favoriete broedplekken voor huisstofmijten. Was de tijk (matrashoes) regelmatig grondig in de wasmachine.

Wat te doen als er kattenpis op je matras zit?

Vul een emmer met ongeveer 1 liter water op kamertemperatuur. Giet het water op de getroffen plek op het matras. Giet het water zoveel mogelijk op de urinevlek zonder de rest van het matras kletsnat te maken. Door de plek met water te doorweken wordt de urine verdund en stinkt de plek minder erg.

Kan een matras naar de stomerij?

Dit is een matras die u niet even snel zelf wast, maar waar u een specialist voor nodig hebt. Als u uw topdek matras laat reinigen door ons, dan zorgen wij ervoor dat deze eerst chemisch wordt gereinigd met milieuvriendelijke middelen. Hierna stomen wij de matras, zodat deze weer helemaal fris en schoon is.

Kan je schuim matras wassen?

Haal de tijk er minimaal een keer per jaar af en stop deze in de wasmachine. Was deze op tenminste 60 graden om het huisstofmijt te doden. U kunt het matras ook schoonmaken zonder het te wassen. Gebuik hiervoor baking soda.

Hoe krijg je vlekken uit dekbed?

Zit er een vlek op je dekbed? Dan hoef je niet je hele dekbed te wassen. Je kunt de vlek verwijderen met water en vloeibare zeep of een speciale vlekkenverwijderaar.

Waarom stinkt kattenpis?

Als de kattenbak naar urine ruikt Dan is het waarschijnlijk tijd om de kattenbakvulling compleet te vervangen. Maak de kattenbak dan ook in zijn geheel schoon. Je moet de kattenbak minimaal één keer per dag schoonmaken.

Wat te doen bij kattenpis op de bank?

Kattenpis(geur) verwijderen uit de bank

 1. Los een scheutje of schepje groene zeep op in een liter warm water.
 2. Gebruik een borstel of spons – afhankelijk van de gevoeligheid van het materiaal – om de plek schoon te maken.
 3. Neem de plek vervolgens af met een vochtige doek en wrijf ‘m daarna droog.