Hoe een buitenmuur isoleren?

Het principe van buitengevelisolatie is eigenlijk redelijk eenvoudig. De bestaande buitenmuur mag blijven staan en daarop wordt een (houten) regelwerk geplaatst. Daarin zal men vervolgens de isolatie op plaatsen. Eens de isolatie geplaatst is, zal de muur afgewerkt worden met een nieuwe gevelbekleding naar keuze.

Wat kost een buitenmuur isoleren?

Gevelisolatie. Voor gevelisolatie liggen de prijzen gemiddeld tussen de € 15 en € 130 per m2. Zo betaalt u voor spouwmuurisolatie slechts € 15 per m2, het isoleren van de binnen- of buitengevel is een grotere klus, waardoor het al snel € 100 tot € 130 per m2 zal kosten.

Hoe isoleer je een gevel?

De binnenzijde van de gevel isoleer je door het plaatsen van een voorzetwand. Bedenk wel dat je woonruimte hierdoor kleiner wordt. Een voorzetwand kun je maken van losse materialen, zoals houten of metalen regels met daartussen isolatiemateriaal, of isolatieblokken van gasbeton.

Wat is de beste isolatie voor buitenmuren?

Kies voor Rd-waarde van 2,5 of hoger

Materiaalsoort cm dikte voor Rd 2,5
Glaswol (dekens en platen) 9 cm
Resolschuim isolatieplaten 5 cm
PIR-schuim isolatieplaten 6 cm
PUR-schuim isolatieplaten 6 cm

Hoe moet ik me binnen muur isoleren?

Een muur isoleren langs de binnenkant kan op 2 manieren.

  1. Isoleren met voorzetwanden. Binnenmuurisolatie wordt meestal toegepast door gebruik te maken van een voorzetwand.
  2. Isoleren met Multipor-isolatieplaten. Er zijn ook gips- of spaanplaten met isolatie verkrijgbaar die rechtstreeks op de muren gelijmd kunnen worden.

Hoe isoleer je een Enkelsteens muur?

Een enkelsteens– of steensmuur isoleert u het beste in combinatie met een luchtspouw. Dat doet u door eerst een houten regelwerk voor de buitenmuur te plaatsen. Een steensmuur (dus niet in het geval van enkelsteens muur) kan eventueel ook zonder regelwerk geïsoleerd.

Hoeveel kost muur isoleren?

De prijs van spouwmuurisolatie varieert van 785 euro tot 3500 euro. Volgens MilieuCentraal kost isolatie van de spouwmuur gemiddeld 2100 euro.

Hoe schuin dak isoleren?

Een schuin dak isoleren met glaswol, steenwol, houtvezel of minerale wol is eenvoudig, want u klemt de platen (wol of houtvezel) tussen de balken van uw schuine dak en daarna voorziet u het geheel van een laagje isolatiefolie. Daarna kunt u de zolder isolatie bijvoorbeeld met gipsplaten afwerken.

Welk isolatiemateriaal voor muur?

Kosten muurisolatie en gevelisolatie (zelf doen)

Soort muurisolatie Isolatiemateriaal
Spouwmuurisolatie PIR spouwplaat 70mm Steenwol spouwplaat 75mm Glaswol spouwplaat 130mm
Voorzetwand isolatie (Buitenmuur isoleren langs binnen) PIR plaat 70 mm Steenwol plaat 75 mm MW35 70 mm

Hoe dik buitenmuur isoleren?

Met pur- of pir-hardschuimisolatieplaten met een lambdawaarde van 0,021 W/mK volstaat een dikte vanaf 9 cm. Om met glaswol een U-waarde van maximaal 0,24 W/m²K te halen, moet in de spouwmuur minstens 12 cm glaswol met een lambdawaarde van 0,030 W/mK worden aangebracht.