Hoe bereken je prive gebruik auto?

Hebt u geen administratie waaruit het privégebruik van de auto blijkt? Dan stelt u de btw die u moet betalen voor het privégebruik vast op 2,7% van de catalogusprijs van de auto, inclusief btw en bpm. Dit percentage van 2,7 geldt ook voor de auto die u gebruikt op basis van operational lease of financial lease.

Hoe wordt bijtelling berekend ZZP?

De bijtelling kun je berekenen door het bijtellingspercentage van jouw auto te vermenigvuldigen met de cataloguswaarde. Stel: de cataloguswaarde van jouw auto is € 20.000. De bijtelling is 22%, dus 0,22 x 20.000 = € 4.400 bijtelling per jaar.

Welk percentage prive gebruik auto?

Voor normale auto’s is het standaard bijtellingstarief van 22% van kracht. *Boven dit bedrag is het bijtellingstarief van 22% van kracht. * Dit percentage geldt voor elektrische auto’s met een cataloguswaarde tot 50.000 euro. Is de cataloguswaarde hoger dan 45.000 euro, dan is het bijtellingspercentage 22%.

Is bijtelling btw?

Voor het privégebruik van je zakelijke auto betaal je wel btw, in de vorm van een btw-correctie. Naast de btw betaal je bij meer dan 500 privékilometers ook inkomstenbelasting / loonbelasting over de bijtelling. Je berekent de btw op basis van een vast percentage over de catalogusprijs.

Hoe wordt de bijtelling berekend?

“Bijtelling” zijn de fiscale kosten van het privégebruik van een auto van de werkgever. De fiscale bijtelling wordt berekend op basis van een percentage van de fiscale waarde (cataloguswaarde) van de auto. Als leaserijder betaalt u bijtelling wanneer u meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt.

Hoe bijtelling berekenen youngtimer?

De bijtelling voor een youngtimer is 35% over de dagwaarde (WEV) van de auto. Hiervan wordt afgeweken indien de youngtimer milieuvriendelijk is. Bij een uitstoot van 0 gram CO2 is het bijtellingspercentage 17%. De hoogte van de bijtelling van een youngtimer ligt gemiddeld 75% lager dan bij auto’s jonger dan 15 jaar.