Welke muren isoleren?

Kosten muurisolatie en gevelisolatie (zelf doen)

Soort muurisolatie Isolatiemateriaal
Spouwmuurisolatie PIR spouwplaat 70mm Steenwol spouwplaat 75mm Glaswol spouwplaat 130mm
Voorzetwand isolatie (Buitenmuur isoleren langs binnen) PIR plaat 70 mm Steenwol plaat 75 mm MW35 70 mm

Welke isolatie voor binnenmuren?

Isolatieplaten van glaswol en rotswol worden veelvuldig gebruikt om binnenmuren te isoleren. Het voordeel van isolatiematerialen op basis van minerale wollen is dat ze ook goede akoestisch isolerende eigenschappen hebben. Dit kan interessant zijn wanneer je bijvoorbeeld gemeenschappelijke muren wil isoleren.

Hoe moet je een Enkelsteens muur isoleren?

Een enkelsteens– of steensmuur isoleert u het beste in combinatie met een luchtspouw. Dat doet u door eerst een houten regelwerk voor de buitenmuur te plaatsen. Een steensmuur (dus niet in het geval van enkelsteens muur) kan eventueel ook zonder regelwerk geïsoleerd.

Waarom binnenmuren isoleren?

Zoals gezegd kan isolatie van een binnenmuur erg handig zijn als je geluid tegen wilt houden. De akoestische isolatie bestaat uit een bepaald isolatiemateriaal wat over specifieke eigenschappen bezit waardoor geluid zo goed als mogelijk gedempt wordt.

Kan ik mijn muren isoleren?

U kunt de muur ook isoleren vanaf de buitenkant, ook wel gevelisolatie genoemd. De buitenmuur wordt voorzien van een isolatielaag en een afwerklaag. Voor het isoleren van de buitenmuur heeft u meestal een vergunning nodig. De kosten voor gevelisolatie zijn relatief hoog: € 200 – € 300,- per m².

Hoe isoleer je een muur?

Vele woningen beschikken over zo’n muur waar totaal geen isolatie tussenzit. Door kleine gaatjes te boren in de voegen van de muur, kan de spouwmuur met minerale wol of pur-schuim volgespoten worden. Zo ontstaat er een extra isolatielaag van vaak meer dan 5 cm, afhankelijk van de breedte van de spouw.

Hoe kan je het beste isoleren?

Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of dubbel glas kunt u uw huis isoleren. Voor sommige maatregelen geldt een lager btw-tarief of kunt u een goedkope lening aanvragen….Eenvoudig zelf isoleren

  1. naden en kieren te dichten;
  2. cv-leidingen in onverwarmde ruimten te isoleren;
  3. folie achter uw radiatoren te plakken.

Welke isolatie voor gevel?

Bij buitengevelisolatie kiest een specialist doorgaans voor kunststof isolatieplaten (PUR, XPS, …). Die zijn ongevoelig voor vocht en halen zelfs bij een geringe dikte een hoge isolatiewaarde. Zo nemen de isolatie en de nieuwe gevelafwerking niet te veel ruimte in aan de buitenkant van je woning.

Hoe moet je muur isoleren?

Een muur isoleren langs de binnenkant kan op 2 manieren.

  1. Isoleren met voorzetwanden. Binnenmuurisolatie wordt meestal toegepast door gebruik te maken van een voorzetwand.
  2. Isoleren met Multipor-isolatieplaten. Er zijn ook gips- of spaanplaten met isolatie verkrijgbaar die rechtstreeks op de muren gelijmd kunnen worden.

Hoe voorzetwand isoleren?

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen geschikt voor het isoleren van een voorzetwand. De meest gebruikte materialen zijn steenwol, glaswol, minerale wol (MW35), houtvezelisolatie of PIR. De verschillende soorten isolatiewol en houtvezel isoleren goed tegen geluid, maar nemen iets meer ruimte in beslag.

Welke isolatie tussen binnen en buitenmuur?

Je huis isoleren met behulp van tussenwanden. Bij deze techniek worden afwerkingsplaten in gips bevestigd op een houten of een metalen structuur. De open ruimte wordt vervolgens gevuld met isolatiemateriaal zoals rotswol of glaswol, twee isolatiematerialen die zich aanpassen aan de reeds bestaande muur.

Hoe kan ik mijn schuur isoleren?

Om een houten schuur te isoleren plaatst u latjes van ongeveer twee centimeter dikte, waarop u een niet-dampdoorlatende folie bevestigt. Vervolgens monteert u op de latjes regels waartussen u isolatiemateriaal plaatst. Ook hierover brengt u weer een laag niet-dampdoorlatende folie aan.